Imac start niet op zwart scherm


11.01.2021 Auteur: Gommert

Je kan ons ook altijd even contacteren via de groene "Contacteer ons" knop, rechts onderaan deze pagina. Door de gebruiker geïnstalleerde lettertypen worden uitgeschakeld.

Let wel op, want het toetsenbord van je Mac staat nu nog in qwerty ingesteld. Als de SMC in de war raakt, kan het zijn dat de Mac niet meer wil starten. Als je Mac nog start en je hoort de opstart toon Wanneer de Mac hoorbaar start, maar je krijgt ofwel geen beeld of de laadbalk blijkt halfweg hangen, dan kan je de volgende opties proberen. Denk hierbij aan het herstellen van de schijfbevoegdheden of OS X. Meer informatie Lees hier wat u moet doen als de Mac een bericht weergeeft dat hij opnieuw is opgestart vanwege een probleem.

Dat doe je op deze manier:.

Doorloop dan de volgende stappen: 1. Door de gebruiker genstalleerde lettertypen worden uitgeschakeld. Nadat de Single user mode is gestart verschijnt er een console scherm.

U kunt dan de SMC het beste resetten. Renate 7 juni om Ik wil mijn Imac opstarten maar kom niet in het inlogscherm terecht… Ik zie alleen icoontjes onderin met herstart uitschakelen, imac start niet op zwart scherm.

Dit gaat verder  zonder verlies van uw gegevens. Lukt het inloggen niet, dan kunt u het best de Mac naar Mac Support brengen.
  • Heb je ooit zelf het geheugen, harde schijf of andere hardware onderdelen vervangen dan moet je controleren of hier geen problemen zijn door ontstaan.
  • Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die je kunt toepassen om dit op te lossen.

Apple Footer

Een beeldscherm probleem is dus uitgesloten. Een zwart scherm kan van alles betekenen. Als uw Mac niet volledig opstart of als u tijdens het opstarten iets moet doen, stopt de Mac mogelijk bij een van deze schermen.

Nadat de mac is uitgeschakeld, koppel je het netsnoer los. Als je problemen hebt met een MacBook , laadt deze dan eerst minstens 30 minuten op, hierdoor kan de accu bijladen en de Mac ingeschakeld worden.

Switch Service. Beeldschermproblemen uitsluiten. U kunt dan de SMC het beste resetten. Door de herstelpartitie te gebruiken kan je verschillende taken uitvoeren, zoals het herstellen van de bevoegdheden of het herinstalleren van het besturingssysteem?

Start de Mac weer op.

2. SMC reset (System Management Controller)

Mocht je geen foutcode ontvangen dan heeft de Apple Hardware Test geen hardware problemen gedetecteerd. Meer informatie Lees hier wat u moet doen als de Mac een bericht weergeeft dat hij opnieuw is opgestart vanwege een probleem. Wanneer er zich problemen voordeden met het filesystem dan zijn deze naar alle waarschijnlijkheid verholpen en zal uw Mac weer als vanouds opstarten.

Via Timemachine zorgt u ervoor dat uw systeem weer opstart en goed werkt. Uw Mac slaat na enkele minuten af en start opnieuw Meestal duidt dit op een video -of schijf probleem. Download het  reparatieformulier  en vul supermarkt nordhorn sonntag formulier in en stuur een copy daarvan mee met uw Mac en mail mij het ingevulde reparatieformulier. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan een Apple Store of een Apple Premium Reseller om het probleem op te lossen, imac start niet op zwart scherm.

Artikel van:.

Google Reviews

Misschien is het beeldscherm de oorzaak van het probleem. Dit zijn vijf dingen die je kunt doen als het scherm van jouw mac zwart blijft. Sluit ook problemen met het stopcontact zelf of stekkerdoos uit.

U kunt dan de SMC het beste resetten. Probeer het volgende:.

  • Hier adverteren - Advertise here.
  • Lees hier wat u moet doen als uw Mac tijdens het opstarten blijft hangen op een leeg scherm.
  • Laat de knoppen los en wacht 10 seconden.
  • Een reactie toevoegen: Ik ga akkoord dat deze gegevens worden opgeslagen [ privacy ].

Jennifer 7 oktober om Als ik wil installeren geeft hij aan dat er te weinig schijfruimte is. Hoe installeer ik mijn MacBook macOS. Maar maak je geen zorgen, imac start niet op zwart scherm, kan je het toestel best binnenbrengen in n van onze servicepunten. Helaas start Apple MacBook nog steeds niet op. Indien je je Mac ondanks alle hierboven uitgelegde tips niet aan de praat krijgt.

Volg vervolgens de stappen op het scherm. Hoor je een ventilator of harde schijf.

Oplossingen wanneer een Mac niet opstart

Een Firmware wachtwoord is helaas niet gemakkelijk te resetten. Dat is een goed teken. Brandt de Caps Lock-toets op het toetsenbord wanneer je deze indrukt? Aangezien hij niet op wil starten kan ik geen bestanden verwijderen op reguliere wijze.

Probeer vervolgens via de herstelpartitie het systeem opnieuw te installeren. Probeer het volgende:. Een wereldbol met een uitroepteken betekent dat uw Mac heeft geprobeerd op te starten met macOS Recovery via internet, maar dat dat niet is gelukt.

Indien je mac na het grijze startscherm weer op zwart scherm springt kun je ook eens SMC reset proberen.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@filmlerdeoyleolur.com
Adverteren op de portal filmlerdeoyleolur.com