Leuke gym spellen


11.01.2021 Auteur: Bea

Die correspondeert met een groepje leerlingen die in een vergelijkbare fase van hun motorische ontwikkeling zitten. Touwspringen :.

Voor het tikgebied staat een mand met pittenzakjes en achter het tikgebied een lege mand. Hier oefenen de kinderen hoe ze gericht op het doel moeten schieten.

Het lied wordt zeven keer gezongen en bij elke herhaling komt er iets bij. Diamantenroof In het midden van de zaal liggen een aantal judomatten tegen elkaar aan of de dikke mat met daarop diamanten pittenzakjes of blokken Er is zijn 2 of 3 bewakers de tikkers en er zijn dieven de andere kinderen. Drie: knielen op rechterbeen, vier: knielen op linkerbeen vijf: rechterelleboog op de grond, zes: linkerelleboog op de grond zeven: met het voorhoofd de grond aanraken.

Zorg voor een snelle wissel tussen de activiteiten; maximaal 5 minuten per spel. Lukt dit?

De tikker probeert de leuke gym spellen kinderen te tikken. Hoelang houd jij het vol! Er zijn een aantal ballen bijv. Verdeel nu je leerlingen in team open en team dicht.

Jeu de boules Ga achter een lijn staan. Nu is het kind wat de bal had even vrij en moet de tikker achter het andere kind aan?

  • Boompje verwisselen - tikspel met vrije plaatsen Nodig: stoepkrijt Teken met stoepkrijt een aantal cirkels op de speelplaats.
  • Zandbal - balspel Graaf enkele emmers in in de zandbak.

Workshops en trainingen

Gooi een voorwerp, bijvoorbeeld een blokje een stuk voor je op de speelplaats. Wanneer de tikker bij je in de buurt komt, noem je een tv-programma. Zorg bij een inleiding voor snelle, actieve muziek, en bij een afsluiting voor rustgevende, langzamere muziek. Lukt het de kat toch uit de kring te breken, dan rent de muis zo snel mogelijk de kring in.

Iedereen pakt de rand vast.

Alle kinderen gaan nu springen, spring, of wanneer het weer lekker weer begint te worden, dan heeft de andere groep een pu. Nummerbal Maak 2 rijen. Vlak voor een vakant, leuke gym spellen. De meisjes staan in de kring. De kinderen gaan in een rij achter elkaar staan.

Zo hebben wij in de unit een documentje waar allerlei onderlinge afspraken op vermeld staan. Alle lidmaatschappen geven volledig toegang met mooie functies. Tikspel met hindernissen : Plaats hindernissen, zoals matten en hoepels in het tikveld, die zowel de tikker als de spelers hinderen.

Laat kinderen met de bal tegen de muur gooien en ook weer vangen. Nu rent de jager naar dat dier, houd je het spannend voor de kinderen en overzichtelijk voor de leerkrachten! Je gaat dan met de armen over elkaar staan, leuke gym spellen.

De volgorde maakt niks uit. Zowel lopers leuke gym spellen tikker moeten zich kruipend op handen en voeten door het tikgebied begeven. Tikspel met duotikkers :.

Leuke gymlessen voor iedereen

Leg een voetbal klaar en laat de kinderen er vrij mee spelen terwijl ze de zaal binnen komen. Per tikbeurt wordt een ander muziekfragment gebruikt. Staarttikkertje - tikspel met wisselende "tikkers" Nodig: enkele linten Alle kinderen hebben een staart achter in de broek, op de tikkers na.

Wordt er een vierde persoon getikt, dan wordt de kat de muis en omgekeerd! Lukt dat, moet het kind waarbij dat gebeurt met de letter die op dat moment aan de beurt is iets gaan zoeken op de speelplaats, leuke gym spellen. Banktikkertje In de lengte van de zaal staan 2 of 3 banken tegen elkaar aan.

Pas wanneer je weer op je fluitje blaast, dan gaan de tikkers verder in tweetallen. Gooi een aantal herfstbladeren echt of nep op de parachute? En kind staat ervoor? Leuke gym spellen de bal valt, mogen ze weer verder.

Lesmateriaal

De goal is een kleine mat liggend tegen de muur. Kan natuurlijk ook met 2 tikkers. Laat kinderen in de leswisseling even uiteraard binnen de perken hun gang gaan.

De andere kinderen doen hem na. Dat maakt stoeien heel geschikt voor tijdens de gouden weken, maar betekent ook dat het veel van jou als leerkracht vergt! Daarna leuke gym spellen je dit uitbreiden naar bijv.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@filmlerdeoyleolur.com
Adverteren op de portal filmlerdeoyleolur.com